Gedde

Gedde. Foto: Nicolai Ulrik Hansen.

Gedden er de ferske vandes ukronede konge. En aggressiv rovfisk som jager alle fisk i søen og tilmed kan opnå vægte på både 10 og 20 kilo og længder et godt stykke over en meter.

Størrelsen og de ofte aggressive hug, gør gedden til en meget eftertragtet og værdsat sportsfisk som kan fanges året rundt.
Gedden har et virkelig alsidigt menukort som dog oftest består af fisk. Derudover går den sultne jæger ikke af vejen for ællinger, frøer og andre godbidder.

ABU Garcia har indtil flere klassiske stykker endegrej i programmet som alle har fanget tusindevis af store gedder og fortjent deres gode ry gennem mange år. De bedste bud på 3 stykker grej som er gode at have i grejæsken er ABU ”ATOM blinket”, ABU ”Hi-Lo” wobleren ABU ”Reflex” spinneren. Alle 3 stykker endegrej kan købes i et bredt udvalg af farver, størrelser og vægte hvilket gør det nemt at finde et stykke endegrej der passer til situationen og det fiskestang og fiskehjul m an benytter.

Husk at gedden har meget skarpe tænder der nemt kan skære almindelig fiskeline over. Er man på fisketur efter gedde bør man derfor huske at indsætte et forfang af tynd wire eller meget tyk nylon line foran det endegrej man benytter. Forfang til geddefiskeriet kan ligesom de tre ABU geddeklassikere købes i din lokale fiskegrejs butik.

GEDDEFAKTA:

LÆNGDE: 40-100 CM. MEN HELT OP TIL 150 CM

VÆGT: 3-10 KG. MEN HELT OP TIL 35 KG!

ALDER: 10 – 14 ÅR, MEN HELT OP TIL 30 ÅR!

Fiskeguiden – sådan fanger du en gedde: