Karpe

Karpefiskeri opfattes af mange som noget der tager flere dage og kræver overnatning ved søerne med bunkevis af grej og flere stænger, men heldigvis er dette langt fra sandheden og mindre kan heldigvis gøre det. En karpe må dog betragtes som en flidspræmie alene af den grund at der ikke er så mange af dem som f.eks. skaller.

Tålmodighed og mange timers venten kan være nødvendigt hvis man jagter de helst store karper men landet over findes flere steder med en fin bestand af mindre fisk og der er som oftest karper flere steder end man aner.

Majskorn fisket under et flåd er karper generelt glade for og det fiskeri kan praktiseres mange steder. Brød og dej er andre gode bud på agn der virker og smider man brød ud på søens overflade kan man være heldig at få lov til at opleve at der kommer en karpe op og tager det. Så kan man jo forsøge at gemme en krog i det næste stykke brød man smider ud!

Lammefjodskanalerne på Nordvest Sjælland huser Danmarks bedst kendte karpebestand men også mange put and take søer har en karpebestand der kan fiskes efter sålænge man genudsætter fiskene og det tilrådes at genudsætte alle fangne karper forsigtigt kan karperne har svært ved at yngle i danmark.

INSPIRATION: