Makrel

Makrellen kaldes ofte en tun i miniformat eller bolværkstun for de kan minde en smule om hinanden. Makrellen er skabt til et hurtigt og aktivt liv i havets øvre vandlag hvor de jager sild, brislinger og tobiser.

De indtager Danmark i sommersæsonen hvor de mange steder i landet kan fanges fra moler, havne og turbåde der tager på fisketure på havet med lystfiskere.

ABU ”Toby” blinket er i de tungere vægtklasser såsom 28, 40 og 60 gram som skabt til makrelfiskeriet fra havne og moler og ønsker man at forøge sine fangstchancer kan man med fordel sætte et makrelforfang foran endegrejet. Et makrelforfang består 2-4 enkeltkroge pyntet med fjer eller glimmer så de ligner småfisk. Det hele spinnes relativt hurtigt ind – makrellerne skal nok fange blinket!


Tager man ud med turbåd kan man få brug for tungere endegrej, men personalet ombord står gerne klar med gode råd og salg og udlejning af fiskegrej ombord.

Makrellen er en stimefisk så hvis man fanger en er der gerne flere i nærheden og husk så at få lagt de fangne makreller på køl efter fangsten. Så holder den velsmagende fisk sig bedst i sommervarmen.

SÅDAN FANGER DU EN MAKREL: