Regnbueørred

Tips & Tricks

Regnbueørreden er en utrolig populær sportsfisk og spisefisk som mange lystfiskere stifter bekendtskab med på et tidspunkt og netop fiskeriet i og interessen for put and take vande intensiveres i disse år hvor nye agn, teknikker og metoder jævnligt ser dagens lys.

Put and take søerne udgør et perfekt scenarie for mange lystfiskere for ved disse søer er der plads til alle uanset om man er en familie på hyggetur eller garvet lystfisker der holder af at overliste ørrederne. Stadig flere af put and take søerne etablere for tiden deciderede børnesøer hvori der udsættes særligt mange fisk med henblik på at børn og unge kan fange deres første eller egne fisk.

ABU Garcia og Berkley har en lang række produkter i deres sortimenter som i mange tilfælde vil være perfekte valg til fiskeri efter ørreder i put and take søerne.

Berkley Powerbait er en dej udviklet specifikt til ørredfiskeri i put and take vande og dejen har opnået en særlig kult status på baggrund af udvalget af farver og dufte og ikke mindst de utallige fangster der er gjort på powerbait. Dejen formes om en lille enkelt- eller trekrog og kan fiskes stationært under et flåd eller aktivt bag et bombarda flåd.

I de varmeste perioder kan det ofte give pote at fiske powerbaiten helt nede over bunden ved hjælp af et forfang med et lod. Der findes adskillige produkter i Powerbait serien udover dejen så der er masser der kan eksperimenteres med ude ved vandende.

Er man til spinnefiskeri er Berkleys små lette og tynde mikro blink, ”AREA Game Spoons” det nyeste hit, men spinnere og små gennemløbsblink er klassikere som altid kan bruges. Husk at de helt lette blink med fordel kan fiskes bag et bombarda flåd.

Fluestangen er naturligvis også effektiv i put and take søerne og blandt de populære fluer er typisk sorte fluer eller fluer i kradse farver.

De vildtlevende regnbueørreder eller ”Steelheads” som de kaldes når de har opholdt sig længere tid i saltvand fanges i havet på samme måde som havørreder ligesom mange af teknikker fra put and take søen sagtens kan overføres til saltvandet. Regnbueørreder i saltvand har tendens til at færdes i stimer langs åben kyst og især omkring havne i nærheden af havbrug.
De vildtlevende regnbueørreder der opholder sig i åerne fanges typisk på orm, let spinnegrej som det der anvendes i put and take søen eller med fluegrejet.
Husk at regnbueørreden er en rigtig god spisefisk som kan tilberedes på grill, ovn eller pande.